Tarieven en vergoedingen admin januari 21, 2022

Tarieven en vergoedingen

De behandelingen aan uw gebit worden geregistreerd als verrichtingen. De NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) stelt in opdracht van de overheid jaarlijk de maximum vergoedingen vast voor deze verrichtingen. Deze tarieven zijn te vinden op de website van de NZa.

Afhankelijk van uw verzekering worden uw behandelingen bij de tandarts of mondhygiënist volledig, gedeeltelijk of niet vergoed. Er is vrijwel altijd een aanvullende verzekering nodig om aanspraak te kunnen maken op een volledige of gedeeltelijke vergoeding van uw behandeling.

Exacte informatie over de vergoeding van uw behandelingen kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden of navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Voor kinderen tot 18 jaar geldt een maximale vergoeding van de mondzorg uit de basisverzekering. Dit betekent dat de behandeling van uw kind tot 18 jaar volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Bij behandelingen boven de 250 euro ontvangt u altijd een uitgebreide begroting. Hiermee kunt u bij uw verzekering informeren of u een vergoeding krijgt en hoeveel deze vergoeding zal zijn.

Ik informeer u graag over de kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan.